0
Няма добавени продукти

Въпроси за марката

Кои са Jarrow Formulas® ?

Днес Jarrow Formulas® e индустриален лидер. Компанията произвежда своите продукти съгласно най-високите стандарти за качество в света. Jarow осигурява реален достъп на потребителите до най-добрите, научно валидирани продукти с фармацевтично качество.

Къде се произвеждат продуктите ?

Продуктите на марката се произвеждат в собствения завод, базиран в Санта Фе Спрингс, Калифорния, САЩ. Производственото съоръжение на компанията се приема за най-добрата и модерна производствена мощност в индустрията за хранителни добавки. Научете повече за Jarrow Industries Inc. 

Компанията притежава ли GMP сертификат ?

Да! Jarrow притежава и най-значимия за индустрията GMP сертификат от NSF (NSF / ANSI 173), който е единствения акредитиран, американски държавен стандарт за хранителни добавки съгласно изискванията на FDA (21 CFR part 111). Изтеглете сертификата: NSF International – GMP Certificate

Какви суровини се използват ?

Днес повсеместно използваните съставки в широко рекламираните хранителни добавки са произведени от безименни китайски лаборатории и имат спорно качество и ефективност. В остър контраст с действащите практики, съставките които използва Jarrow  не са избрани на базата на разходите. Вместо това те са избрани въз основа на чистотата, безопасността и ефективността. Jarrow партнира с водещите американски, японски и европейски компании,  за да се гарантира, че замърсителите, като микроби и тежки метали, са в съответствие с неподражаемия стандарт на Jarrow, наречен „Тотално качество

Валидиране на ефикасността на съставките чрез научни изследвания: Jarrow Formulas използва само научно доказани, мулти-патентовани съставки в дози, които точно възпроизвеждат най-успешните резултати, получени в научни изследвания, за максимална ефикасност и пълна безопасност.

Използват ли се синтетични аромати и подсладители ?

Не! В нито един продукт няма да намерите синтетични аромати или подсладители включително и аспартам, ацесулфам К или сукралоза (спленда)

Каква е политиката за хормони (rBGH) и антибиотици в продуктите?

Компанията е направила всичко необходимо за да осигури продукти свободни от антибиотици и/или рекомбинантен говежди растежен хормон (rBGH). За производството на продуктите в застрашени категории като суроватъчен протеин, коластра и др. Jarrow използва суровини от избрани сертифицирани ферми с пасищни крави,  които не са хранени и третирани с промишлени GMO-фуражи, антибиотици или рекомбинантен говежди растежен хормон (rBGH) . Всяка партида от готови продукти е стриктно тествана за чистота.  

Каква е политиката за тежки метали?

Jarrow Formulas е една от малкото компании и вероятно единствената с толкова широко портфолио, която  се придържа стриктно към Proposition 65, което е най-жестокия и непосилен стандарт за чистота в света. Купувайки продукт Jarrow, Вие трябва да сте сигурни, че получавате най-чистите продукти по отношение на тежки метали, пестициди или другите над 800 опасни вещества заложени в Prop 65 на щата Калифорния, Сащ.

В сравнение с други глобални регулации, лимитите на Jarrow са  особено ниски и непостижими за повечето компании. Например, Световната здравна организация позволява 3.57μg / на кг телесно тегло / на ден олово, което е еквивалентно на средно 250 μg /на ден за възрастен. Този праг (количество одобрено вещество) е 500 пъти по-висок от дневния лимит на Proposition 65. Други страни, като Япония, Австралия, Германия, Канада позволяват някъде между 10-20 пъти повече прием на олово (5-20 ppm в храни и / или хранителни добавки) от сумираната стойност, която Prop 65 позволява.

За да постигне нормите на Prop 65, Jarrow стриктно подбира най-добрите доставчици на суровини  и едновременно с това използва високо технологични и силно ефективни процеси на пречистване, като двойно молекулярна дестилация.

Компанията използва ли GMO ?

Не! Jarrow Formulas изцяло се съобрази с негативните потребителски настроения, относно  използването на Генно модифицирани организми.  В отговор на това фирмата стартира най- тежката и стриктна процедура  по сертифициране за НЕ ГМО компания. Днес фирмата притежава  Non-GMO, сертификация от NSF®, която гарантира най-добрите практики и водещите стандарти за безопасност на храните.

Каква е политиката за етикетиране на продуктите?

Съгласно Закон за здравето и образованието към хранителните добавки от 1994 г. на САЩ (DSHEA), всеки етикет на Jarrow носи пълна и коректно представена информация.  Съставките са ясно обозначени, под формата на панел за хранителни факти, който посочва вида и общото нетно количество на активните съставки в продукта. Достоверността на тази изключително важна информация е потвърдена за всяка партида, задължително и от трети страни. Компанията работи с най-реномираните независими, аналитични лаборатории в САЩ акредитирани от NIH и Consumer lab.

Гарантирана ли е чистотата на продуктите?

ДА на 100 %. Продуктите Jarrow Formulas се произвеждат в най-висок клас сертифицирано, фармацевтично съоръжение, при същите стандарти и нива на контрол, при които се произвеждат и лекарствата с рецепта. Именно Jarrow е компанията осигурила достъп на потребителите до 100% чисти продукти с фармацевтично качество. Това се постига чрез безпрецедентни процедури по почистване на съоръженията, стриктни процедури по разделяне на различните производства, в едно с осигуряването на оптимални и строго контролирани нива на влажност и температура при производството на всеки отделен продукт.  Чистотата на всеки отделен готов продукт е установена чрез модерни аналитични методи като високоефективна течна хроматография, газова хроматография / мас – спектрометрия и при всички случаи е потвърдена от трети страни в лицето на най-добрите независими  лаборатории в Сащ. Технологичната мощ на компанията осигурява пълно превъзходство в най-специфичните и прецизни категории в индустрията, включително: Пробиотици, лецитин, липиди, масла, есенциални мастни киселини , Sam-e продукти, коензим Q 10 или спортни храни.

Днес повечето марки не са в състояние осигурят 100% чистота на даден продукт, което се дължи на факта, че в едно и също (не фармацевтично) съоръжение  се произвеждат различни продукти и това винаги води до остатъци на следи от предишни производства. Макар че тази практика не е забранена при производството на хранителните добавки, е важно да се знае, че  замърсяването на един продукт може да намали или изцяло да ограничи неговата ефективност, или в по-лошия случай да доведе до наличието на алергени или опасни (за някои потребители) вещества, без те да са описани в етикета. Избирайки Jarrow Formulas клиентите могат да бъдат сигурни, че купуват продукт, които съдържа единствено и само съставките изписани на етикета, което е от особена важност за професионалните спортисти, подложени на допинг проби, за хората страдащи от алергии и други хронични заболявания, или за всички тези, които не са склонни на компромиси относно качеството на добавките си.

Въпроси за Jarrow® България

Кой е вносител на Jarrow Formulas® за България ?

Единствен официален представител и екслузивен дистрибутор на Jarrow Formulas Inc. за България е фирма Трипинг ЕООД. нашата оторизация PDF

От къде се внасят продуктите на марката?

Всички продукти  се внасят директно от завода на Jarrow базиран в Санта Фе Спрингс, Калифорния, Сащ

Как се транспортират и съхраняват пробиотиците?

Ние сме направили всичко необходимо за да гарантираме качеството на продуктите, както при вноса така и при последващото съхранение. Всички продукти, изискващи контролирана температура при съхранение, съгласно спецификациите на производителя   се транспортират в специални, хладилни контейнери, при оптимална температура. Съхранението на същите продукти се извършва в лицензиран склад, при строг температурен контрол, осигурен чрез хладилни камери. Също така ние изискваме от нашите дистрибутори спазването на всички правила за коректна продажба на пробиотици.  

От къде мога да купя продуктите на Jarrow Formulas?

Продуктите на марка можете да намерите в добрите аптеки и магазини за хранителни добавки, при водещите онлайн търговци или да използвате адаптирания онлайн магазин към нашия сайт.  

Гарантирана ли е автентичността на продуктите в България ?

Jarrow Formulas e една от най-продаваните марки хранителни добавки с световен мащаб. Като резултат от това не са изключение порочни търговски практики в това число и фалшифициране на продукти или незаконен внос. В този смисъл, за да сте сигурни, че получавате оригинален продукт, винаги купувайте продуктите от доказани търговци. Задължително условие да се уверете че продукта е внесен от официалният представите на марката за България а именно фирма Трипинг Еоод, тази информация можете да видите върху задължителният етикет на българки език.  При всички случаи, ако имате съмнение за автентичността на  закупен от вас продукт на Jarrow Formulas, незабавно се свържете с нас. В качеството си на единствен, ексклузивен дистрибутор на марката за България, фирма Трипинг Еоод безкомпромисно ще предприеме всички законови мерки за защита на марката и нейните потребители.

Онлайн продажби

Мога ли да получа консултация за ползването на даден продукт?

Не! Фирма Трипинг ЕООД е маркетинг – компания и съгласно добрите търговски практики не предоставя информация свързана със здравни състояния или такава, чиито същност изисква професионална квалификация (медицинска или фармацевтична). Не забравяйте, че най-правилният и отговорен подход, при ползването на много от хранителните добавки е предварителната консултация с квалифициран специалист.

Каква е стойността на разходите по доставка?

Стойността на доставката е 5 лв. (за цялата страна). В случай че поръчката Ви е на стойност над 50 лв. доставката е напълно безплатна. В случай, че желаете доставка с фиксиран час цената е 7 лв. независимо от стойността на поръчката.

Кой доставя поръчките?

Куриерски фирми с които Трипинг Еоод има сключен договор а именно Рапидо и Спиди.

Какъв е срока за доставка?

В 90% от случаите, поръчките се изпълняват в рамките 24 часа (ако изрично не е посочено друго). При всички случай поръчките се доставят до 3 работни, след като сте получили потвърждение на заявката в електронната си поща. По- дългият срок на доставка, обикновено се дължи на графиците на куриерските фирми за обслужване на по-малките населени места.

Мога ли да получа по-добра цена за он-лайн поръчка?

Да! Вие можете да купувате продуктите на Jarrow Formulas със значителна отстъпка чрез програмата „специален клиент“ научете как…

Задължителна ли е регистрацията в Онлайн магазина?

НЕ! В нашият е-магазин можете да пазарувате както, като регистриран потребител, така и като гост. Разликата при регистрираните потребители, е че могат да се възползват от допълнителни предимства, включително проследяване на поръчки, статистически преглед на поръчките до момента, участие в програмата „специален клиент“ и др.

Защитени ли са моите лични данни?

Да! Фирма Трипинг ЕООД е направила необходимото за да осигури максимална защита на потребителите. Сайта е разработен съгласно най-добрите световни практики в онлайн-търговията. Компанията е администратор на лични данни по смисъла на закона, преноса на информация е защитен със SSL сертификат и 256 битово криптиране. Всички данни се съхраняват на външни, защитени сървъри.

Какви са начините на плащане в е-магазина ?

Плащане при доставка (наложен платеж), чрез банков превод или чрез системата за разплащане PayPal. В случай че използвате  PayPal можете да извършете плащането чрез собствения си акаунт в системата, или да платите с всеки вид кредитна карта без да е необходима никаква регистрация.

Други въпроси

Каква е разликата между таблетки, капсули и меки-гел капсули?

Jarrow предлага само първокласни продукти в който всеки компонент е добре добре проучен. Качествените продукти изискват качествена система на доставка. Най-добрите компании избират най-ефективната крайна форма, базирайки се на характеристиките на включените съставки, желаното предназначение или усвояване на крайния продукт или активните му съставки. Системи за доставка са добре валидирани чрез надеждни фармакологични проучвания в резултат на които е избран  и най-подходящия начин за прием на даден продукт.

Какво съдържа написаното на етикета „Други съставки” и защо е важно?

Това са съставки, които не са активни (помощни вещества). Те играят различни роли в процеса на производство, като:

  • Постигане на еднородна плътност за точно дозиране
  • Разпределяне на активните съставки равномерно в твърдите таблетки, капсулите и гела
  • Предпазване на активните съставки от топлината и влагата, за да не намалее активността им преждевременно
  • Спомагане за разпадането на таблетките, както и за разтварянето на капсулите и гела
  • Поддържане постепенното освобождаване на активните съставки в организма в продължение на определен период от време.

Могат ли да са вредни помощните вещества?

Напротив! Точните помощни вещества, използвани правилно, имат положителен ефект… като например, да подсигурят, че таблетката ще се разтвори в стомашно-чревния ви тракт, а няма просто да премине през организма ви и да се изхвърли без да се усвои съдържанието и да се извлекат ползите. Друг пример за същественото значение на тези помощни вещества е, че предпазват продукта раздробяване и по този начин го правят неподатлив на въздействието на микробите. Всички помощни вещества, които използва Jarrow са в умерени количества и са категоризирани със СБКЦ (Считани за Безопасни Като Цяло) статус. В повечето случаи, ако не бъдат използвани, резултатът би бил краен продукт с по-ниско качество! Помощните вещества се използват в хранителните добавки с цел: постигане на еднородна плътност на сложните активни компоненти; постигане на равномерно разпределение на активните съставки; и подпомагане разграждането на активните компоненти вътре в тялото.