0
Няма добавени продукти

Тотално качество

Групата Jarrow включваща JarrowFormulas Inc. (JFI) и Jarrow Industries inc.(JII) се фокусира върху производството и предлагането на възможно най-висококачествените продукти, достъпни на пазара днес! -Това е силата на индустриалния лидер в една изключително конкурентна среда. Цялостният  процес на групата е обезпечен от концепцията „Total Quality“(тотално качество). Total Quality обхваща всички аспекти на бизнеса в това число:Национални и международни регулации, контрол на качеството, лабораторни изследвания, формулиране, доставката на материали, и пазарно представяне.

Производство

Продуктите Jarrow Formulas са произвеждат от дъщерната и компания Jarrow Industries incJarrow Industries е фармацевтично съоръжение КЛАС 10 000 с производствена площ от над 11 000 кв. м, сертифицирано от FDA (щатската агенция по храни и лекарства) за производство на лекарства с рецепта и без рецепта. Завода е оборудван с последно поколение фармацевтични машини и съоръжения и е предмет на фармацевтични нива за контрол на качеството. Jarrow Industries разполага с една от най – добрите аналитични лаборатории в индустрията в едно с високо квалифициран екип от специалисти, което позволява безпрецедентни тестове по веригата суровина – готов продукт.

GMP Сертификация

Jarrow Formulas постигна пълно съответствие с новия стандарт cGMPs на FDA за  фармацевтични продукти, медицински изделия и храни. Наред с това с цел да се  осигури възможно най-високия, световен стандарт за качество и постоянно съответствие с Добрите производствени практики, Jarrow притежава и най-значимия за индустрията GMP сертификат от NSF (NSF / ANSI 173), който е единствения акредитиран (признат), американски, държавен стандарт за хранителни добавки, съгласно изискванията на FDA (21 CFR part 111).

Формулиране

В Jarrow Formulas всички усилия са насочени към формулиране на продукти, чиито ефикасност и безопасност са валидирани от надеждни научни доказателства. Компанията използва патентовани, клинично тествани съставки от GMP сертифицирани производители в дози, които точно възпроизвеждат най-успешните резултати, получени в научни изследвания. R & D специалистите на фирмата постоянно оценяват най-новите клинични изпитания, за да се гарантира, че продуктите на Jarrow Формули са в съответствие с най-новите научни стратегии.

DSHEA

Законът за здравето и образованието към хранителните добавки от 1994 г. е една от ключовите законови рамки, регулиращи индустрията за хранителни добавки в САЩ. Под тежестта на DSHEA производителите носят пълната отговорност за осигуряването на продукти и съставки, които са безопасни за публична консумация, докато FDA отговаря за предприемането на действия срещу продукти, които се считат за опасни. DSHEA също излага стандарти за етикетиране, които изискват съставките да бъдат ясно обозначени, под формата на панел за хранителни факти, който посочва общото нетно количество на активните съставки в продукта. Съгласно DSHEA всеки етикет на Jarrow носи пълна и коректно представена информация.

Избор на съставки

Избора на суровини също отличава компанията сред днешните производители. Уникалните съставки включени в продуктите Jarrow Formulas често са години напред от продуктите, предлагани от останалите марки. Компанията инвестира значителен период от време, както в анализа на нови доставчици, така и в постоянни одити на съществуващите. Професионалният персонал на фирмата се включва активно в клинични проучвания и работи с изследователи от университетите, институтите и другите академични среди по целия свят за да се гарантира, че само най-напредналите, научно валидирани, чисти и безопасни съставки в света присъстват в продуктите на Jarrow Formulas.

Контрол от трети страни

Jarrow има стриктна програма за контрол на качеството от трети страни. Компанията работи с най – реномираните независими, аналитични лаборатории в САЩ, акредитирани от NIH и Consumer lab. Програмата включва: Локалните посещения, случайни проверки, тестове, както на входящите суровини, така и на всяка партида готови продукти. Изпълнение на подробни процедури по документация за изпитване, както и потвърждаване на резултатите от тестовете, като се изпраща един и същ продукт на множество лаборатории за сравнение.

Маркетинг

Днес много марки продават своите продукти в разрез със законовите изисквания. Федералната комисия за търговия на САЩ (FTC) и Регламент (ЕО) №1924/2006 на Европейския  парламент имат много ясни указания за рекламиране на хранителни добавки, които изискват всякакви претенции на маркетолозите да бъде разумно обосновани. В остър контраст с действащите порочни практики на пазара, Jarrow Формули е консервативна в изказванията, които прави, за да гарантира, че всички твърдения са в рамките на регулаторните изисквания на САЩ и ЕС.

SOPs (Standard Operating Processes)

Стратегията „Total quality“ е подсилена с помощта на набор от стриктни стандарти и множество оперативни процеси (SOP), които се използват най – често в фармацията, медицината, авиацията  и военната промишленост – научете повече за sop. Системата е въведена и в двете компании Jarrow Formulas Inc. (JFI) и Jarrow Industries Inc.(JII) и  има за цел да осигури максимална точност, последователност и солидни аргументи за всеки продукт. По този начин Клиентите могат да бъдат сигурни, че всеки продукт, който носи името Jarrow Формули е преминал през стриктния процес наречен „Total quality“, което е безусловна гаранция, че продуктите са безопасни, ефикасни и преди всичко осигуряват точно това, за което потребителя плаща.

Proposition 65

Jarrow Formulas е една от малкото компании, която  се придържа стриктно към Proposition 65, известен също като Закона за Безвредна Питейна Вода и Токсично Замърсяване на щата Калифорния САЩ от 1986г.

Предложение 65 първоначално е бил проектиран за да определи безопасни нива на излагане на токсини, включително тежки метали, които са известни на щата Калифорния като причинители на  вродени дефекти или други вреди на възпроизводството. Този списък сега се е увеличил до над 800 химични вещества. Ако един от тези химикали се намира в един продукт в количества по-големи от стандартите на Prop 65, производителите са задължени да поставят предупреждение на етикета. Нивото на безопасно излагане се определя първо чрез намиране на „ниво на не отчитане на ефекти,“ и след това разделяне на това ниво на 1000. Тази допълнителна стъпка на разделяне на 1000 създава необичайно нисък праг.

Prop 65 изисква всякакви храни или хранителни добавки, които надвишават 0,5 ug олово на дневна доза, да имат етикет с предупреждение, което гласи:

ВНИМАНИЕ: Този продукт съдържа химикали, известни на щата Калифорния за причиняващи рак, вродени дефекти или други вреди на възпроизводителността.

Оловото е повсеместен метал. Той присъства естествено в цялата природа, включително във въздуха, почвата и водата. Повечето хранителни източници (растения, риба и др ) поемат олово от дори най-девствените екосистеми. Почти всички естествени храни и хранителни материали неизбежно съдържат малки количества олово. Например, една порция на консервирани плодове съдържа 4.5μg  олово, докато чаша вино средно съдържа 1.75μg. Тези стойности представляват 9 и съответно 3,5 пъти ограничението за дневна доза, наложено от Prop 65. Според Prop 65 тези хранителни продукти, които съдържат повече от 0,5 ug олово в дневна доза се изисква да имат предупредителен етикет, въпреки че ние често не го виждаме върху продуктите.

Много експерти влизат в спор за нивото на оловото в ограниченията (лимитите) на Prop 65, тъй като те са необосновано ниски. Дори в сравнение с други глобални регулации, лимитът е особено нисък. Например, Световната здравна организация позволява 3.57μg /на кг телесно тегло / на ден олово, което е еквивалентно на средно 250 μg / на ден за възрастен. Този праг (количество одобрено вещество) е 500 пъти по-висок от дневния лимит на Proposition 65. Други страни, като Япония, Австралия, Германия, Канада позволяват някъде между 10-20 пъти повече прием на олово (5-20 ppm в храни и / или хранителни добавки) от сумарната стойност, която Prop 65 позволява. Нещо повече, различен стандарт се прилага за храни спрямо идентични съставки, при които просто е премахната цялата влага и са редуцирани до форма на добавки. Например, за една купа листа от маруля, която съдържа 1,6 пъти лимита на олово на  Proposition 65 не трябва да се слага предупреждение, но за същата маруля дехидратирана и  добавена в прах или таблетки се изискват такова предупреждение.

Jarrow Формули прие нормите на Proposition 65 за собствен стандарт, с цел да осигури продукти с неподражаема чистота и безопасност, които да отговарят на тези недостижими за повечето марки нива. За постигането на тази цел, компанията предприема редица стъпки извън рутинните в индустрията. Особеното внимание към  безопасните нива на токсично излагане подкрепя мантрата на Jarrow  – Тотално Качество (Total Quality)