0
Няма добавени продукти

Историята

Jarrow Formulas® е една от най-старите и значими американски компании в индустрията, основана през далечната 1977 г. в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. Днес фирмата е глобален лидер и продава своите продукти в над 80 страни в целия свят. Като резултат от повече от 40 години опит във „висшия пилотаж“, при формулирането на хранителни добавки, понастоящем, логото на марката е разпознаваем символ за неподражаемо качество, ефективност и абсолютна безопасност.

Пионер в индустрията

Jarrow Formulas® е основана през 1977 г. в Лос Анджелис от Джароу Роговин. В началото е създадена, малка гама от хранителни добавки, които г-н Роговин, лично доставя до местните магазини за здравословни храни. През 80-те години на миналия век малката операция се превръща в популярна продуктова линия, което налага нуждата от разширяване. Така Jarrow създава собствен магазин за здравословни храни на бул. „Санта Моника“. в Западен Холивуд, Калифорния.

Още с първите се формули Jarrow си спечелват репутация на компанията която произвежда иновативни и ефикасни добавки в момент, когато ползите за здравето от хранителните добавки едва започват да се осъзнават и признават. Джароу вярва, че добре подготвените хранителни добавки имат потенциал да бъдат по-ефективни от примитивните фармацевтични продукти или неефективните витаминни добавки, които се предлагат от някои по онова време. През 1988 г., усилията се съсредоточават  върху създаването на иновативни и ефикасни формули. Така официално стартира и новата линия под марката „Jarrow Formulas®“

През следващите няколко кратки години стремглаво нараства търсенето на добавките на малката компания . Оттогава насам Jarrow Formulas® се е разраства от производител на шепа продукти до „флагмана на индустрията“ със стотици хранителни добавки, много от които са първите за индустрията. От скромния произход, като малък магазин за здравословни храни, през пионерската ера на хранителната индустрия до международно известната марка с милиони клиенти. Четири десетилетия по-късно, оперативният щаб на Jarrow Formulas®, все още се намира, само на един хвърлей от мястото на където е отворен малкият магазин за здравословни храни.

Днес продуктите на Jarrow Formulas® са достъпни по целия свят в страни от цяла Европа, Азия, Латинска Америка и Близкия изток. От пионер в Калифорния до международно известна, водеща премиум марка с милиони доволни потребители. първоначалната цел на Jarrow Formulas® и до сега е останала съвсем същата: да се създават превъзходни хранителни добавки, които помагат на хората да поемат отговорност за собственото си здраве.

Основателя и президент Джароу Роговин, главния изпълнителен директор Бен Хоуонг и финансовия директор Чарли Фишер през първите години на компанията

Вицепрезидентът по продажбите Клайтън Дубионс, по време на значимото за индустрията търговското изложение SOHO Expo през 1996 година

Вземане на проби от продукти на Jarrow Formulas ca. 1999. и симпатичната ретро- визия на продуктите от този етап на развитие на компанията

Американският сенатор Орин Хач и Джароу Роговин в прием на Националната асоциация National Nutritional Foods Association (NNFA) през 2006 г.

Значими събития

Визита на компанията днес

От малък магазин в западен Холивуд до международно-призната водеща компания с ясна и мащабна визия за развитие, както на марката, така и на индустрията като цяло.      

Мисия

Мисията на Jarrow Formulas® е да насърчава оптималното здраве, чрез осигуряване достъп на потребителите до върховите научни постижения в лицето на най-авангардните формули с безкомпромисно качество и ефективност, които се основават единствено на солидни научни данни от научни изследвания.Стремежа на компанията да предлага най-добрите продукти достъпни на пазара днес, намира израз в безрезервното доверие от страна на потребителите към марката. Jarrow е лауреат на всички значими за индустрията награди включително, но не само: Награда „Natural Award Choice“ от Whole Foods Magazine за Цялостна линия добавки и Награда „Лидер на годината” от Frost & Sullivan за най-всеобхватен и иновативен продуктов портфейл във всички здравни категории от индустрията с хранителни добавки.

Ангажименти

Компанията е активна в наблюдението на правителствените и регулаторни въпроси, които оказват влияние върху хранителната индустрия. Тя също така енергично защитава правата на потребителите за свободен достъп до качествени хранителни добавки. Jarrow финансира изследователски проучвания на важни хранителни продукти като CoQ10, Пробиотици или формули за костно-ставно здраве, за да се гарантира, че потребителите получават пълната биологична стойност на тези продукти. През 2005 г,  Nutrition Business Journal , награди Jarrow Formulas с престижната награда за „Бизнес Постижения” в категорията „Инвестиции в областта на науката и научните изследвания“ за мащабната научно-развойна дейност на компанията.

Портфолио

Портфолиото на Jarrow Formulas® включва над 400 добре обосновани и научно валидирани артикула във всички категории. Компанията произвежда своите продукти съгласно най-строгите стандарти за качество в света, същите тези стандарти и технологии се използват единствено в най-строго контролирания сегмент, а именно лекарствата с рецепта. Само по-този начин клиентите, търговците и медицинските специалисти, могат да са сигурни, че получават продукти с абсолютни: чистота, качество, ефикасност и безопасност. За своите продукти, Jarrow e получил множество от най-престижните отличия, включително десетки  Vity Награди от Vitamin Retailer Magazine и  „Най-доброто от хранителните добавки“ от Better Nutrition Magazine.