Новини
Пълно превъзходство нa Jarrow в категория пробиотици
Пробиотиците на Jarrow Formulas предоставят специално разработени формули за задоволяване в най-пълна степен специфичните нужди на потребителите. Тези формулирани смеси са базирани на публикувани предклинични и клинични данни за пробиотичните микробактерии и техните ползи за здравето.
Защо пробиотиците на Jarrow Formulas?
С разширяване на обществения интерес към пробиотици вече има стотици пробиотични продукти и огромно количество информация на разположение на потребителите. Наскоро Международната научна асоциация за пробиотици и пребиотици (ISAPP) публикува наръчник на потребителите, за да се търсят следните ключови критерии за избор на надеждни пробиотици: пробиотичен щам, проверки(тестове, доказателство), качеството и количеството, и опаковките / етикетирането (виж www.ISAPP.net ).
Макар че има няколко различни предимства при използването на пробиотични продукти на Jarrow Formulas Inc. (JFI), нека първо да разгледаме как те отговарят на критериите ISAPP и задоволяването на нуждите на хората, които се интересуват от качествени продукти.
Пробиотичен щам: JFI пробиотиците предоставят висококачествени смеси от пробиотични щамове, които са валидирани за свойството си, ефективно да подпомагат растежа на полезните за здравето бактерии, включително, но не само, видовете Lactobacillus и Bifidobacterium.
Проверки(тестове, доказателство): щамовете бактерии, които се използват в JFI пробиотиците са предварително тествани в няколко предклинични и клинични проучвания, както и ползите от тях за човешкото здраве са добре документирани. Много от изследванията са публикувани в акредитирани научни списания. Копия от този сравнителен материал е на разположение при поискване.
Качество, количество: Тъй като пробиотиците са живи микроорганизми и са подложени на деградация, JFI обръща допълнително внимание, за да се гарантира тяхната стабилност и жизнеспособност. Докато тези щамове са закупувани от реномирани и висококачествени доставчици на суровина, JFI продължава да поддържа качеството и стабилността на организмите, като се държат в среда със строго контролирана температура през целия производствен процес. Тези щамове са също постоянно тествани в лабораториите за контрол на качеството на Jarrow за проверка на чистотата и силата на щамовете по време на тяхното производство и съхранение. След това всички продукти се доставят до магазините и клиенти чрез температурно контролиращи методи за доставка, за да се изпълнят най-високите стандарти на JFI.
Докато това обширно и внимателно производство и процес на доставяне са на висота, JFI вдига летвата още по-високо, за да спомогне за осигуряване на жизнеспособността на пробиотиците, след като те влязат в тялото. Тъй като стомашни киселини могат да унищожат пробиотици, JFI често ги комбинира с гел-образуваща матрица, която осигурява защита по време на транзитно преминаване през стомаха. Например в Jarro-Dophilus EPS® (пробиотик №1 в САЩ) се използват специално проектирано ентеро – покритие и блистерна опаковката, която помага за предотвратяване достъпа на деградиращи фактори, включително стомашни киселини, кислород и влага в капсулите. Това позволява Jarro-Dophilus EPS® да бъде устойчив при стайна температура (известно още като дълготрайно запазване) и не изисква съхранение в хладилник. Охлаждането на Jarro-Dophilus EPS® не е задължително, но допълнително ще разшири срокът на годност.
Опаковка / етикетиране: производството, опаковането и етикетирането на JFI продуктите отговарят в пълна степен на препоръките и изискванията на големите организации, включително Администрацията по Храните и Лекарствата (FDA), Световната здравна организация (СЗО) и Националната Санитарна Фондация (NSF). Етикетите посочват ясно следната информация; Щам, CFU(colony forming units – единици, образуващи колонии), препоръчителна дневна доза, ползи за здравето, подходящи условия за съхранение и информация за фирмените контакти. Всички данни за броя и жизненоспособността на бактериите са заявени до края на срока на годност, а не в момента на производство, подобно на останалите производители.
Оставете коментар